Cosmetische ooglidcorrectie en rimpelbehandeling

Hoe wordt een rimpelbehandeling in het Belgisch ooglaser centrum uitgevoerd? Welnu met behulp van de CO2 laser kan een rimpelbehandeling plaats vinden en de verouderende huid met rimpels of oppervlakkige huidletsels afgevlakt worden. De CO2 laser produceert een lichtgolf dewelke in staat is weefsels te verhitten en te verdampen zonder de omgevende weefsels te beschadigen. De matige warmtetoename in de onderliggende lederhuid veroorzaakt een toename in collageen wat resulteert in een blijvende versteviging van de huid (laser resurfacing).

Met de CO2-laser kunnen er ook bloedloze insnedes gemaakt worden. Dit maakt het mogelijk een te veel aan huid aan de oogleden weg te snijden. Hierdoor is er minder zwelling en minder kans op blauwe plekken. Dit in vergelijking met de traditionele rimpelbehandelingen of blepharoplastie. Ook walletjes of zakjes onder de oogleden, veroorzaakt door uitpuilend oogkasvet, kunnen met de CO2 laser weggenomen worden. Hoe langer hoe meer wordt een ooglidcorrectie en/of een rimpelbehandeling uitgevoerd met behulp van een CO2 laser.

De rimpelbehandeling bij uitstek

In het belgisch ooglaser centrum voeren wij een rimpelbehandeling uit met behulp van een botuline-injectie.

Wat is botuline?

Welnu botuline is een neurotoxine die de geleiding van een zenuwimpuls naar de spier verhindert. De werking van botuline houdt ongeveer twee tot drie maanden aan na injectie. Na die periode zullen de spieren hun werking hernemen.

Hoe werkt botuline?

Door botuline in de huid van het aangezicht in te spuiten zal dus een spierverlamming opgewekt worden. Dit product kan gebruikt worden om storende spiersamentrekkingen in het gelaat tegen te gaan. Deze techniek wordt ook toegepast om diepe rimpels rondom de ogen en in het voorhoofd te corrigeren. Het is dus bij uitstek de minst ingrijpende rimpelbehandeling.

Heeft u interesse in een rimpelbehandeling?

Heeft u interesse in een ooglidcorrectie en/of een rimpelbehandeling? Dan kan u via de website contact opnemen met ons secretariaat. Zij zullen u verder helpen in het maken van een afspraak bij onze chirurgen.

Maak een afspraak