Wat is de all laser Lasik?

Bij conventionele ooglaser lasik wordt het cornea flapje gemaakt door een mechanische microkeratoom met een oscillerend mesje. Hierdoor kunnen wij als chirurg veel nauwkeuriger uw ogen laseren.

Bovendien is bij de All-laser lasik de microkeratoom vervangen door een femtosecond laser. Hierdoor is de behandeling geluidloos en snel.  Het snijdend vermogen ontstaat doordat het laserlicht sterk in de tijd wordt samengedrukt (femtosecond 10-15de sec). Een fotodisruptie (snijdend vermogen) ontstaat bij een zéér lage lichtintensiteit. Hierdoor kunnen flapjes met een constante dikte over de ganse oppervlakte worden gesneden. Bovendien is het flapje dat ontstaat een superieur glad oppervlak en is de snijrand geoptimaliseerd.

Hoe verloopt de ooglaser behandeling?

Met behulp van de all laser Lasik kunnen we op het hoornvlies een veel dunnere flap maken. Na het maken van de twee flapjes wordt de corrigerende procedure vervolledigd met de Mel 90 excimerlaser.
Het werkstation van twee lasers, Visumax femtosecond en Mel 90 excimerlaser. Hierdoor is dit een echte All-laser lasik behandeling.
Met de All-laser lasik kan zowel een traditionele of een wavefront lasik worden verricht. Hierdoor is de all-laser lasik een optie voor bijna alle kandidaten voor refractieve chirurgie met corneaflapje.

Wie komt in aanmerking voor een ooglaser?

All-laser lasik kan noodzakelijk zijn voor personen met vooraf bestaande epitheliale defecten, grote pupillen, dunne cornea’s, slechte contrastgevoeligheid of andere fysiologische redenen die een indicatie vormen voor grotere accuraatheid en veiligheid van de All-laser behandeling.

Heeft u interesse om uw ogen te laten laseren? Waardoor u verlost kan zijn van uw bril of contactlenzen? Neem dan alvast contact op met ons ooglaser centrum.

Maak een afspraak