Ons team van ooglaser specialisten

Het Belgisch Ooglaser Centrum staat voor veilige, efficiënte en adequate ooglaserbehandelingen en dit op het allerhoogste kwaliteitsniveau. De oogartsen van het ooglaser centrum streven naar de best mogelijke ooglaserbehandelingen voor iedereen. Om dit te bewerkstelligen werken wij steeds met de meest moderne apparatuur.  Jaarlijks behandelen de ooglaser specialisten duizenden patiënten met oogafwijkingen. Zodus helpen de ooglaser specialisten heel wat  bril- en lenzendragers bij het vinden van een passende oplossingen.

Wie zijn wij?

Het BOLC, Belgisch Ooglaser Centrum, werd opgericht in 1997 door 29 oogartsen uit heel België met als eerste doel een kwaliteitsgericht centrum voor de ogen op te starten voor refractieve chirurgie met de excimerlaser. Intussen vervoegden nog 7 andere oogartsen het centrum. Er werd onmiddellijk geopteerd voor het uitvoeren van de intussen geprefereerde Lasik-techniek. Deze laserbehandeling voor ogen liet ons toe uit te groeien tot het grootste centrum voor laser refractieve oogchirurgie in België, met meer dan 2000 behandelingen per jaar.

In het jaar 2000 werd het centrum uitgebreid en werd er gestart met oculoplastische chirurgie. Hierbij wordt er ondermeer gebruik gemaakt van de CO2-laser. Tevens worden andere niet-laser technieken toegepast, zoals botuline- en hyaluronzuurinjecties.

Om een volledig laserbehandelingpakket aan te kunnen bieden binnen het aanbod van oogheelkundige lasers, werd eveneens een Yag-laser aangekocht voor onder andere de behandeling van nastaar bij de ogen na cataractoperaties.

Bij BOLC kunt u altijd snel terecht voor een afspraak.

Maak een afspraak