Wat is LASIK

Hoe werkt een LASIK ooglaserbehandeling? Bij Lasik wordt de ooglaser uitgevoerd onder een beschermend flapje.

De LASIK methode is een vaak toegepaste methode. De behandeling bestaat uit hoofdzakelijk vijf stappen. Het oog wordt verdoofd met druppels. Vervolgens wordt een ooglidsperder geplaatst zodat de patiënt niet kan knipperen. Met een speciaal mes, de keratoom, wordt dan een flapje gesneden in het hoornvlies. Tijdens het snijden van dit flapje kan enige druk waargenomen worden, maar geen pijn. Dan wordt gevraagd naar een groen fixatielichtje te kijken. Het flapje wordt opzij geklapt waarna met de laser het hoornvliesoppervlak bijgeslepen wordt. Dit duurt meestal slechts een halve minuut. Hierna wordt het flapje terug op zijn plaats gelegd. Het zuigt zich direct vast aan het hoornvlies. Deze ingreep gebeurt zonder hechtingen en met een snel herstel tot gevolg.

Met deze ooglaser techniek wordt het oogoppervlak tijdens de oogcorrectie minimaal beroerd, zodat er geen of weinig pijn optreedt na de ingreep en er een snelle recuperatie van het zicht is.

De excimerlaser verwijdert een microscopisch laagje van het hoornvlies zodat de lichtstralen beter op het netvlies gefocust worden. Hoewel de resultaten wat kunnen variëren, kunnen de meeste patiënten na de oogcorrectie functioneren zonder bril of lenzen.

De keuze van welke ooglaserbehandeling voor u het best in aanmerking komt hangt niet alleen af van de gezondheid van het oog, maar het hangt ook af van de sterkte van de ogen, cilinderwaarden, sferische waarden en uiteraard ook de dikte van het hoornvlies. De dikte van het hoornvlies is heel bepalend in de keuze welk type behandeling wel of niet geschikt is voor uw ogen. De ooglaser specialist zal tijdens het vooronderzoek met u bespreken uit welke behandelmethodes u kunt kiezen.

Benieuwd welke ooglaserbehandeling bij u past? Maak een afspraak voor een vooronderzoek.

Maak een afspraak