Laser resurfacing en cosmetische ooglidchirurgie (blepharoplastie) :

Met behulp van de CO2 laser kan een rimpelbehandeling plaats vinden en de verouderende huid met rimpels of oppervlakkige huidletsels afgevlakt worden. De CO2 laser produceert een lichtgolf welke in staat is weefsels te verhitten en te verdampen zonder de omgevende weefsels te beschadigen. De matige warmtetoename in de onderliggende lederhuid veroorzaakt een toename in collageen wat resulteert in een blijvende versteviging van de huid.(laser resurfacing)

Met de CO2-laser kunnen er ook bloedloze insnedes gemaakt worden. Dit maakt het mogelijk een te veel aan huid aan de oogleden weg te snijden met minder zwelling en minder kans op blauwe plekken dan met de traditionele rimpelbehandelingtechnieken.(Blepharoplastie). Ook zakjes onder de oogleden, veroorzaakt door uitpuilend oogkasvet, kunnen met de CO2 laser weggenomen worden.

Botulineinjecties :

Botuline is een neurotoxine dat de transmissie van een zenuwimpuls naar de spier verhindert. De werking hiervan houdt ongeveer 2 tot 3 maanden aan na injectie, waarna de spier zijn werking herneemt. Hiermee kunnen dus spierverlammingen opgewekt worden. Dit product kan gebruikt worden om storende spierspasmen in het gelaat te verlammen, maar ook om diepe rimpels rond de ogen en op het voorhoofd af te vlakken.